Prajitura cu nuci si coaja de portocala

Printeaza

Prajitura cu nuci si coaja de portocala din: faina, oua, zahar, lapte, unt, sare, praf de copt, vanilie, coaja de portocala, nuci, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura cu nuci si coaja de portocala

  • 5 căni făină
  • 6 ouă
  • 2 căni zahăr
  • 1 cană lapte căldut
  • 200g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculeţe vanilie
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 150 g nuci măcinate
  • zahăr pudră (pentru decor)

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci zahărul cu untul topit şi încorporezi apoi, pe rând, gălbenuşurile. Pui un praf de sare, coaja de portocală, vanilia şi, când amestecul e pufos, adaugi şi laptele călduţ.

Separat, baţi ca pentru bezea albuşurile şi le încorporezi în compoziţie, amestecând de sus în jos pentru a căpăta aer. Continui cu nucile şi cu făina amestecată cu praful de copt.

Torni amestecul obţinut într-o tavă rotundă (cu fund detaşabil), tapetată. Dai tava la cuptor, 45 de minute, apoi o scoţi şi aştepţi să se răcească. Serveşti prajitura presărata cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.