Prajitura cu nuca, miere si lapte

Printeaza

O reteta de prajitura cu nuca, miere si lapte din:  oua, zahar, faina, miere, lapte, praf de copt, sare, cacao, nuca de cocos si unt.Prajitura cu nuca, miere si lapte

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 375 g zahăr
  • 375 g făină
  • 1 şi 1/2 linguri de miere
  • 10 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • sare

Ingrediente sirop:

  • 375 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 17 linguri lapte
  • 200 g unt

Ingrediente decorat:

  • 400-500 g nucă măcinată
  • nucă de cocos

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul, adaugi laptele, mierea, apoi făina. Pui compoziţia în tava de aragaz unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt. După ce se coace, o laşi în tavă să se răcească, apoi o tai în cuburi sau cum doreşti.

Pui la foc toate ingredientele, iar după ce fierbe compoziţia, dai deoparte şi treci prin sirop fiecare cubuleţ de prăjitură. Le scoţi cu furculiţa şi le dai prin nucă măcinată sau nucă de cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.