Prajitura cu migdale, struguri si bezea

Printeaza

Prajitura cu migdale, struguri si bezea din: oua, unt, zahar, faina, migdale, sare, coaja de lămâie verde, boabe de struguri, zahăr pudră.

Ingrediente:Prajitura_cu_migdale_struguri_si_bezea

  • 5 ouă
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr
  • 250 g făină
  • 50 migdale măcinate
  • un praf sare
  • coaja de la o lămâie verde
  • 1-2 linguriţe zeamă de lămâie
  • 300 g boabe de struguri

Pentru glazură:

  • 3-4 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Se lasă untul să se încălzească la temperatura camerei. După ce s-a înmuiat, se pune într-un bol şi se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat.

Se obţine o cremă fină şi spumoasă de unt şi se adaugă ouăle, unul câte unul.

La sfârşit, se adaugă făina cernută, coaja de lămâie, zeama de lămâie şi migdalele măcinate.

Se încorporează uşor să nu se lase şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt.

Se întinde compoziţia şi se adaugă boa­bele de struguri tăiate rondele. Se bagă tava în cuptorul încins şi, separat, se bat albuşurile spumă.

Se adaugă zahărul în ploaie şi se bat în continuare până se obţine o bezea consistentă.

Cu 20 de minute înainte de a se scoate din cuptor, se toarnă bezeaua, se întinde şi se mai lasă să se caramelizeze.

După ce s-a făcut, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Se taie cubuleţe şi se serveşte pudra­tă cu zahăr.

Prajitura cu migdale, struguri si bezea

Prajitura_cu_migdale_struguri_si_bezea
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.