Prajitura cu crema dulce-acrisoara

Printeaza

Prajitura cu crema dulce-acrisoara din: oua, faina de migdale, zahar pudra, unt, albusuri, sare, galbenusuri, suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, gelatina.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_dulce_acrisoara

pentru foi:

  • 5 oua
  • 175 g faina de migdale
  • 175 g zahar pudra
  • 35 g faina
  • 26 g unt topit
  • 4 albusuri
  • un praf sare

pentru crema:

  • 220 g unt
  •  galbenusuri
  • un ou intreg
  • 100 g zahar
  • 65 ml apa
  • o lingura suc de lamaie
  • coaja unei lamai

pentru glazura de lamaie:

  • 50 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 50 g zahar
  • o lingura suc de lamaie
  • 1/2 lingurita gelatina granule

 

Mod de preparare:

Pentru foi, se mixează ouăle cu făina de migdale, sarea şi zahărul pudră până ce se obţine un amestec spumos care şi-a triplat volumul. Apoi se adaugă făina cernută. Separat, albuşurile se bat spumă tare şi se adaugă în compoziţie. Se amestecă cu delicateţe si apoi se toarnă untul topit.

Aluatul se împarte în trei şi se coace fiecare parte într-o tavă tapetată cu hârtie, în care amestecul se întinde cu o paletă. Se coace 10 minute şi apoi se lasă la răcit.

Pentru cremă, zahărul şi apa se pun pe foc şi, între timp, se bat ouăle. Odată zahărul topit şi siropul fiert se toarnă peste ou şi gălbenuşuri amestecând continuu. Crema în formare îşi va mări volumul şi va deveni călduţă. Se adaugă untul mixând în continuare. Se pun şi coaja şi sucul de lămâie si se dă la rece până în momentul folosirii.

Pentru glazura de lămâie se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe plic, iar restul ingredientelor se amestecă şi se pun pe foc. La primul clocot se retrag, se lasă să se răcească uşor şi se amestecă cu gelatina.

Pentru montarea prăjiturii se aşază alternativ foaie si cremă, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă peste care se toarnă glazura de lămâie. Se dă prăjitura la rece pentru 4 ore.

Prajitura cu crema dulce-acrisoara

Prajitura_cu_crema_dulce_acrisoara

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Buna. As dori sa incerc aceasta prajitura care arata pacatos de bine. Dar inainte as avea cateva nelamuriri 🙂 la ce temp se coc foile? Glazura care se face cu lapte si frisca lichida trebuie doar fierte, nu si batuta?
    Multumesc mult ! 🙂

  2. Foile trebuie coapte la temperatura potrivita, 150-160C sau daca aveti cuptor traditional la foc moderat. In ceea ce priveste glazura este in regula sa fie doar fiarta, intocmai ca in instructiuni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.