Plăcinţele cu ceapă

Printeaza

Plăcinţele cu ceapă

Ingrediente:Plăcinţele cu ceapă

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 1 kg ceapă
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 ceaşcă orez
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 legătură mărar verde

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o dai pe răzătoarea mare şi o laşi să se scurgă într-o strecurătoare, o căleşti apoi în ulei, adaugi orezul şi o ceaşcă de apă fierbinte. Potriveşti gustul de sare şi piper, presari mărarul tăiat mărunt, iei vasul de pe foc şi laşi acoperit până când se umflă orezul.

Foile de plăcintă le tai fâşii late de 7 cm. Pe fiecare pui 1 lingură de compoziţie, o rulezi, o aşezi într-o formă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Stropeşti plăcinţelele cu ulei şi le dai la cuptorul încins.

După circa 10 minute, dai focul mai mic şi laşi să se rumenească circa 30 de minute. Sunt bune şi calde, şi reci.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Bune placintelele. Pot fi servite si calde si reci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.