Plăcintă cu tapioca, legume şi carne

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu tapioca, legume si carne din: carne de vita, ulei, tapioca, supa de legume, ceapa verde, broccoli, porumb, ardei gras, cartofi, lapte, unt, patrunjel, sare, chili si piper.

Ingrediente:Plăcintă cu tapioca, legume şi carne

  • 500 g carne de vită slabă
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură tapioca
  • 200 ml supă de legume
  • 2 fire ceapă verde
  • 400 g broccoli
  • 400 g porumb (conservă)
  • 1 ardei gras roşu
  • 500 g cartofi
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • chili
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

0 Cartofii se spală şi se fierb în coajă cca 30 de minute. Carnea se spală şi se taie bucăţi mici.

Ceapa verde se spală şi se taie inele. Bucheţelele de broccoli se taie în bucăţi mai mici.

Ardeiul se spală, se curăţă de sâmburi şi se toacă mărunt.

Carnea se căleşte pe ambele părţi, în uleiul încins, apoi se toarnă 180 ml de supă de legume.

Se pun broccoli, porumbul scurs de apă, ceapa verde şi ardeiul şi se mai lasă 5 minute pe foc.

Apoi se încorporează tapioca amestecată în prealabil în restul de supă. Se dă cu sare şi piper.

Se umple o tavă de teflon. Cartofii se curăţă de coajă, se face un piure şi se amestecă cu laptele şi untul rece. Se amestecă chili cu pătrunjelul şi se sărează, apoi se încorporează în piure.

Se pune deasupra amestecului de carne cu legume şi se lasă la cuptor cca 10 minute. Se serveşte cald, în tigăiţe de ceramică.

Plăcintă cu tapioca, legume şi carne

Plăcintă cu tapioca, legume şi carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.