Placinta cu dovleac si nuca

Printeaza

 Placinta cu dovleac si nuca

Ingrediente:Placinta cu dovleac si nuca

  • 1 pachet margarină
  • 12-15 linguri de apă fierbinte
  • 2,5 căni cu făină

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 1 kg dovleac
  • zahăr după gust
  • 200 g miez de nucă
  • 1 lingură margarină şi facultativ 1-2 linguri cu cacao

 

Mod preparare foaie:

Amesteci bine margarina cu apa şi făină, frămânţi un pic aluatul ca să fii sigură că e totul omogen şi-l laşi deoparte până pregăteşti umplutura.

Mod preparare umplutură:

Cureţi dovleacul, îl treci prin răzătoarea cu ochiuri mari şi-l pui la călit în margarină. Ii adaugi zahăr după gust şi numai dacă vrei cacao. După ce iei de pe foc dovleacul călit, laşi puţin să se răcească şi pui miezul de nucă mărunţit.

Impărţi aluatul în două părţi din care faci 2 foi. Intinzi prima foaie, o aşezi direct în tava de aragaz unsă cu puţin ulei, pui cu grijă dovleacul călit şi aşezi a doua foaie pe care o înţepi cu furculiţa. Dai tava la cuptor, la foc potrivit şi când e gata o laşi să se răcească în tavă.

O pudrezi cu zahăr pudră sau zahăr vanilat şi o tai după ce s-a răcit. Aşezi bucăţile de prăjitură pe un platou, iar între ele pui felii de dovleac fiert sau copt şi miez de nucă pudrat cu zahăr.

Plăcintă cu dovleac si nucă

Placinta cu dovleac si nuca

Pofta bună!

1 comentariu

  1. Nu ma omor dupa placinta de dovleac, dar o sa fac special pentru mama mea. Ei ii plae mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.