Plăcinta ciobanului

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: carne de miel, bulion, lapte, morcov, ceapa, cartofi, cimbru, unt, ulei, branza de burduf, sare, piper.

Ingrediente:Plăcinta ciobanului

  • 700 g carne de miel, tocată
  • 500 g bulion de roşii
  • 50 ml lapte
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 5 cartofi
  • cimbru uscat
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de ulei
  • brânză de burduf
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă potrivită ca dimensiuni şi se adaugă ceapa tocată şi morcovul tăiat rondele subţiri.

Se lasă câteva minute să se înmoaie legumele. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte timp de 10 minute.

Se încinge cuptorul 200°C. Se adaugă bulionul, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se lasă să fiarbă acoperit aproximativ 20 de minute.

Intre timp se fierb cartofii în apă cu sare. După ce au fiert, se prepară din ei un piure cu unt şi cu lapte.

Se unge cu unt o formă de budincă. Se pune carnea tocată şi deasupra se toarnă piureul prepa­rat, Se rade brânză de burduf şi se dă totul la cuptor, pentru încă 20 de minute.

Plăcinta ciobanului

Plăcinta ciobanului

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.