Retete culinare: Plachie de crap
PrinteazaPlachie de crap din: crap, ulei, ceapa, bulion, faina, boabe de piper, lamaie, sare.
- 1 kg crap
- 4 linguri ulei
- 5-6 cepe
- 1 lingură bulion
- 2 linguri făină
- 2-3 boabe de piper
- câteva felii de lămâie
- sare
- apă sau concentrat de legume
Mod de preparare:
Tai bucăţi peştele, curăţat şi spălat, îl sărezi şi îl laşi să stea 15-20 de minute. Apoi ştergi fiecare bucată cu un şervet curat şi uscat, o dai prin făină şi o prăjeşti în ulei fierbinte, pe ambele părţi. în uleiul rămas de la prăjirea peştelui pui şi ceapa tăiată peştişori.
Când ceapa se îngălbeneşte, adaugi apa (sau zeama de legume) bulionul, sarea, piperul, feliile de lămâie şi bucăţile de peşte prăjite. Le dai la cuptor la foc mic şi laşi până scade sosul. Poţi servi plachia caldă sau rece.
Pofta buna!