Pizza cu sunca, ananas si ciuperci

Printeaza

Pizza cu sunca, ananas si ciuperci din: făină, drojdie, ulei, zahar, sare, apa, sos de rosii, oregano, busuioc, ulei de măsline, ananas ron­dele din compot, şuncă, mozzarella şi ciuperci.

Ingrediente:Pizza_cu_sunca_ananas_si_ciuperci

  • 600 g făină
  • 30 g drojdie
  • 50 ml ulei
  • 5 g zahăr
  • sare
  • circa 350 ml apă

Pentru sos:

  • 500 g sos de roşii
  • oregano
  • busuic
  • 30 ml ulei de măsline

Pentru topping:

  • 200 g ananas ron­dele din compot
  • câte 400 g şuncă, mozzarella şi ciuperci

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu zahărul şi 100 ml apă caldă. Laşi maiaua să dospească, apoi o amesteci cu făina, uleiul, sarea şi restul de apă caldă. Laşi aluatul să crească la cald.

Impărţi aluatul în 3 bucăţi egale, pe care le întinzi pe planşetă, sub forma unor discuri groase de 5-6 mm. Le pui în tăvi tapetate cu hârtie de copt. şi ungi hiatu­rile cu sos de roşii.

Presari deasupra ingredientele pentru topping. Stropeşti cu ulei de măsline, presari oregano şi introduci pizza în cuptorul bine încins, pentru aproximativ 10 minute.

Pizza cu sunca, ananas si ciuperci

Pizza_cu_sunca_ananas_si_ciuperci

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.