Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere

Printeaza

O reteta de pizza cu gorgonzola, mozzarella si pere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, gorgonzola, mozzarella, pere, sare si piper.

IngredientePizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 250 g gorgonzola (sau brânză cu mucegai picantă)
  • 200 g mozzarella
  • 2 pere tari
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de pizza. Intinde din aluat 4 discuri subţiri de 3 mm cu diametrul de 22 cm şi pune-le pe o tavă unsă cu puţin ulei.

Toacă mărunt mozzarella şi taie gorgonzola cuburi mici. Presară mozzarella peste discurile de aluat.

Curăţă perele de coajă, taie-le în două şi scoate-le co­toarele, apoi taie-le feliuţe subţiri. Aranjează-le pe suprafaţa pizzelor, adaugă bucăţele de gorgonzola, condimentează cu sare şi piper, după gust, şi stropeşte-le cu ulei. Coace-le 20-25 de minute la 200° C şi serveşte-le calde.

Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere

Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.