Pilaf cu mazare si ciuperci

Printeaza

Pilaf cu mazare si ciuperci din: orez, mazare, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, ulei, marar, patrunjel, foi de dafin, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Pilaf cu mazare si ciuperci

  • 500 g orez
  • 200 g mazare
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii
  • 150 ml ulei
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Mazarea se curata si se inabusa in 2 linguri de ulei si cu tot atata apa. Rosiile se oparesc in apa clocotita, se curata si se dau pe razatoare. Ardeiul, ceapa si ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt. Orezul se alege si se spala, apoi se lasă la scurs.

Se incinge restul de ulei intr-o cratita, se calesc ceapa si ardeiul, apoi se adauga orezul, se lasa câteva minute, amestecând mereu, după care se stinge cu 1 I de apă. Se adaugă ciupercile, mazărea, foaia de dafin, piper şi cimbru. După un sfert de oră, se toarnă roşiile şi şe condimentează după gust.

Când orezul s-a fiert, se presară mâncarea cu verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.