Piept de pui cu paste

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de pui cu: piept de pui, paste, rosii uscate, leurda, rosii, ardei gras, capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Piept de pui cu paste

  • 2 piepţi de pui
  • 400 g paste penne colorate
  • 200 g roşii uscate în ulei
  • două legături leurdă
  • 4 roşii
  • un ardei gras
  • un ardei capia
  • o ceapă
  • 150 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare:

Piepţii de pui se dezosează, se spală şi se scurg de apă. Se taie felii, se bat uşor cu ciocanul de şniţele, se ung cu ulei, se condi­mentează şi se frig pe ambele părţi circa 10-15 minute.

Roşiile se spală, se curăţă de pieliţe, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castron alături de leurda tocată.

Ardeii se curăţă de seminţe, se spală, se taie cubuleţe şi se pun lângă ceapă. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeii, se călesc cinci minute, se adaugă leurda şi roşiile.

Se condimentează, se adaugă busuiocul şi se fierbe sosul 10 minute. Pastele se fierb cu puţină sare, se pun pe platouri, se toarnă deasupra sosul de roşii, se pre­sară roşiile uscate tocate mărunt şi se servesc împreună cu pieptul de pui fript.

Piept de pui cu paste

Piept de pui cu paste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.