Peşte cu sos de soia

Printeaza

O reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek, ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si miere.

Ingrediente:Peşte cu sos de soia

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita Sambal Oelek
  • o lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 2 varfuri de cutit de nucsoara proaspat rasa
  • 500 g file de peste (batog sau costras auriu)
  • 3 lingurite sirop de tamarinde
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita miere lichida

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt. Uleiul se pune într-o tigaie la încins. Se prăjeşte în el ceapa, usturoiul Sambal Oelek şi ghimbirul. Se adaugă piperul şi nucşoara. Fileurile de peşte se pun în tigaie şi se prăjesc pe fie­care parte aproximativ 3 minute.

Se adaugă restul ingredientelor şi se lasă totul să fiarbă aproximativ 10 minute sub capac. La nevoie mai adăugaţi apă.

Peşte cu sos de soia

Peşte cu sos de soia

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.