Peste cu spanac si menta

Printeaza

Peste cu spanac si menta din: peste, spanac, ulei, ceapa, menta, sare, piper, vin alb sec.

Ingrediente:Peste cu spanac

  • 750 g peşte curăţat de oase (sau poţi folosi file)
  • 600 g spanac
  • 5 linguri ulei
  • 3 cepe tăiate mărunt
  • 1 legătură mărar tocat mărunt
  • 3 linguri mentă tocată mărunt
  • sare
  • piper măcinat
  • 70 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl tai în bucăţi mici şi laşi să se scurgă 10 minute.

Prăjeşti ceapa în uleiul încins, adaugi menta şi mărarul.

Pui şi bucăţile de peşte, condi­mentezi cu sare, piper şi le laşi 5 minute să se prăjească.

Apoi acoperi cu 200 ml apă şi laşi să mai fiarbă înăbuşit 20 de minute, la foc mic.

Spanacul îl toci mărunt, îl adaugi peste peşte (dacă mai trebuie, mai pui apă) şi mai fierbi totul încă 10 minute.

La sfârşit stropeşti totul cu vin şi mai fierbi 5 minute.

Acest preparat e bun pe loc. Reîncălzit îşi pierde savoarea!

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.