Penne cu rosii si dovlecei

Printeaza

Penne cu rosii si dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, rosii, penne, usturoi, zahar, crema fraiche si frunze de busuioc.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g dovlecei mici, feliati pe diagonala
  • 2 rosii mari (arpox. 400 g, in total)
  • 200 g penne
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 varf de cutit de zahar (optional)
  • 2 linguri de creme fraiche
  • 1 mana frunze de busuioc proaspat, rupte

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte dovleceii timp de 4-5 minute, până ce se înmoaie.

E posibil să fie nevoie să îi împărţi în 2 tranşe, în funcţie de mărimea tigăii. Scoate dovleceii şi pune-i deoparte.

In timp ce se fac dovleceii, fierbe roşiile 15 secunde în apa în care vei fierbe pastele, apoi pune-le într-un bol de apă rece.

Curăţă-le de coajă şi de seminţe, apoi toacă-le. Adaugă pastele în apa care fierbe şi prepară-le urmărind instrucţiunile de pe pachet.

Adaugă roşiile şi usturoiul în tigaia în care ai prăjit dovleceii. Menţine focul tare până ce roşiile încep să se crape.

Gustă şi asezonează, adăugând opţional zahărul.

Scurge pastele, păstrând puţină apă, şi pune-le în tigaie.

Adaugă roşiile şi dovleceii, creme fraîche şi busuiocul, adăugând şi apă de la paste, dacă consideri că trebuie diluat sosul.

Penne cu rosii si dovlecei

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu prea vad rostul dovleceilor in reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.