Pateu de linte I

Printeaza

Pateu de linte
Pateu de linte

Ingrediente:

  • 250 linte
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 100 g ulei
  • sare
  • cimbru
  • maghiran
  • 1 lingură pastă de tomate

 

Mod de preparare:

Lintea se alege, se spală bine şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Dimineaţa se spală în mai multe ape, îndepărtându-se cât mai multe cojiţe. Apoi se pune la fiert, împreună cu morcovul şi cartofii, timp de 30 de minute.

Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. După ce lintea a fiert, se scurge de apă şi se mixează sau se trece prin maşina de tocat cu restul ingredientelor. Se pune într-un castron, se lasă la răcit, se ornează şi se pune în frigider.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.