Păstrăv pe pat de legume

Printeaza

O reteta de pastrav pe pat de legume din: pastravi, rosii, dovlecel, morcov, lamai, rozmarin, ceapa rosie, sparanghel, vin alb, cartofi, sare, piper si ulei de masline.

Ingrediente:Păstrăv pe pat de legume

  • 2 pastravi
  • 4 rosii mari
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov mare
  • 2 lamai
  • cateva fire de rozmarin
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire de sparanghel
  • 100 ml vin alb
  • 300 g cartofi noi
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Cureţi păstrăvii, îi eviscerezi, îi sărezi atât pe interior, cât şi pe exterior şi-i ungi cu ulei de măsline. Aşezi în interiorul păstrăvilor câte două felii de lă­mâie, două roşii tăiate cubuleţe şi rozmarin.

Intr-un vas termorezistent aşezi un pat de cartofi tăiaţi pe jumătate, roşii feliate, ceapa roşie tă­iată julien, rondele de dovlecel şi morcov şi sparanghelul tăiat bu­căţi. Condimentezi le­gumele cu sare şi pi­per, după gust, şi aşezi păstrăvii.

Stropeşti to­tul cu ulei de măsline şi pui vinul amestecat cu puţină apă. Acoperi vasul cu folie de aluminiu, o înţepi în 3-4 locuri şi coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de mi­nute. Scoţi folia şi in­troduci din nou tava la cuptor. Ungi din când în când peştele cu zeama din tavă. Când legumele şi peştele sunt pătrunse, le aşezi pe un platou şi le ser­veşti.

Păstrăv pe pat de legume

Păstrăv pe pat de legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.