Pască cu cremă de brânză dulce

Printeaza

O reteta de pasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt, branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de cocos.

Ingrediente:Pască cu cremă de brânză dulce

pentru aluat:

  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 6 linguri zahăr
  • 25 ml ulei de floarea- soarelui
  • un praf sare
  • coaja de la 1-2 lămâi
  • 35 g drojdie
  • 125 ml lapte
  • 500 g făină
  • unt pentru tapetat tava

pentru umplutură:

  • 400 g brânză dulce
  • 200 g stafide
  • 5 ouă
  • esenţă de vanilie
  • 200 g zahăr

pentru ornat: 

  • un ou pentru uns
  • 50 g ciocolată topită pentru glazură
  • 50 g nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte maiaua cu puţină făină, zahăr, drojdie şi lapte. Se cerne făina şi se adaugă restul ingre­dientelor, laptele, uleiul călduţ şi maiaua. Se încorporează, se acoperă aluatul şi se lasă să crească aproximativ 50 de minute.

Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi se formează bezeaua. Brânza dulce se amestecă cu gălbenuşurile, stafidele şi vanilia si, la final, se adaugă bezeaua.

Aluatul se împarte în două. Se fac două forme, una de coş şi alta de colac împletit. Se întinde crema de brânză în coşul de aluat, deasupra se pune colacul împletit, se ung cu ou şi se bagă în cuptor. Se serveşte ornată cu glazură de ciocolată, nucă de cocos şi ornamente pentru Paşte.

Pască cu cremă de brânză dulce

Pască cu cremă de brânză dulce

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.