Pasca de branza

Printeaza

O reteta de pasca de branza din: aluat, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, unt, smantana, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie.

Ingrediente:Pasca de branza

  • 300 g de aluat de cozonac greu de framantat
  • 300 g branza de vaci
  • jumatate de pahar de zahar (sau dupa gust)
  • o lingura de faina
  • un praf de sare
  • o lingura mare cu stafide
  • 2 oua + 1 ou pentru uns pasca
  • o lingura de unt + 2 linguri pentru uns
  • jumatate de pahar de smantana dulce
  • scortisoara
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie sau de portocala

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură, într-un vas încăpător: mai întâi, se freacă ouăle cu zahărul, apoi se pune brânza şi smântână; la final, încorporaţi şi stafidele (înmuiate în prealabil în rom sau lapte), esenţele, coaja de lămâie şi scorţişoara.

Se unge o tavă potrivită (de formă rotundă sau cu margini ondulate) cu unt şi se întinde aluatul cât să tapeteze tava. Aveţi grijă ca marginile să dea pe afară, în aşa fel încât să poată acoperi umplutura pe care o veţi turna peste aluat.

După ce aţi umplut tava şi aţi acoperit-o, formaţi cu resturile de aluat un şnur împletit şi aşezaţi-l de jur-împrejurul păştii. Coaceţi în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 45 de minute.

Pasca de branza

Pasca de branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.