Papanasi fierti (varianta)
PrinteazaPapanasi fierti
- 250 g brânză de vacă
- 2 ouă
- 3 linguri griş
- sare
- 2 linguri unt
- 1 lingură făină
- 1 lingură pesmet
Mod de preparare:
Se freacă într-un castron brânza de vacă cu ouăle, grişul şi sarea. Se amestecă bine până se obţine o compoziţie potrivit de tare.
Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare o adâncitură la mijloc. Se pune la fiert o cratiţă cu apă şi puţină sare. Când apa dă în clocot, se pun papanaşii şi se ţin până se ridică cu toţi deasupra.
Se trage cratiţa la o parte şi se mai lasă să fiarbă circa 10 minute la foc foarte mic (dacă fierb în clocote mari, papanaşii se terciuiesc).
Se scurg, se opăresc cu unt şi se presară deasupra pesmet prăjit.
Se servesc foarte fierbinţi cu smântână.
Pofta buna!