Pacheţele dulci, cu urdă şi fructe

Printeaza

O reteta de pachetele dulci, cu urda si fructe din: faina, zahar, oua, apa minerala, lapte, unt, urda, smantana, zahar, esenta de vanilie, nucsoara, fructe si zahar pudra.

Ingrediente:Pacheţele dulci, cu urdă şi fructe

pentru clătite:

  • 150 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • 125 ml apă minerală
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt sau 50 ml ulei

pentru umplutură şi decor:

  • 300 g urdă sau ricotta
  • 4 linguri smântână
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 vârf de cuţit nucşoară
  • 400 g fructe proaspete
  • 1 lingură unt pentru tavă
  • 50 g zahăr pudră sau 50 g topping pentru decor

 

Mod de preparare:

Bateţi ouăle cu zahărul până se dizolvă, apoi adăugaţi făina şi subţiaţi compoziţia cu apa şi laptele. Lăsaţi aluatul să se odihnească timp de 20 de minute.

Încingeţi tigaia şi o ungeţi cu puţin unt topit, înainte de fiecare clătită. Le coaceţi pe rând, întorcându-le pe ambele părţi.

Pentru umplutură, mixaţi urda cu smântâna, 100 g zahăr, oul, gălbenuşul, nucşoara şi vanilia. Repartizaţi umplutura şi fructele în mijlocul clătitelor, păstrând fructele cele mai frumoase pentru decor. Aduceţi marginile clătitelor spre centru şi le împachetaţi astfel încât să formeze pătrate.

Ungeţi o tavă cu 1 lingură unt topit. Aşezaţi clătitele umplute cu marginile pe tavă, le presăraţi cu zahărul rămas şi turnaţi deasupra restul de unt topit.

Le coaceţi în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 15 – 20 de minute, până când se umflă ca nişte perniţe.

Le serviţi calde, pudrate cu zahăr sau decorate cu topping şi fructe proaspete.

Pacheţele dulci, cu urdă şi fructe

Pacheţele dulci, cu urdă şi fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.