Oua murate

Printeaza

Oua murate 

Fierbi 10-15 ouă la toc mic, ca să nu crape. După fierbere le ţii în apă rece, după care le decojeşti şi le înţepi uşor cu o scobitoare din loc în loc.

Le aşezi într-un borcan de 2-3 kg şi peste ele torni următoarea saramură, făcută astfel: pui 1,5 I apă la fiert cu sare, oţet, cimbru, dafin, leuştean, mărar, piper, enibahar.

După fierbere limpezeşti saramura şi o tomi în borcen peste ouă. îi pui capacul şi păstrezi borcanul la loc răcoros (chiar şi în frigider). Le poţi con­suma în două zile.

Ouăle primesc aroma ingedientelor din saramură. Acestea se pot consuma şi dimineaţa la micul dejun sau la o masă festivă.

Oua murate

Oua murate

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • oua murate
  • reteta oua murate
  • oua murate reteta

1 comentariu

  1. reteta scrisa prost. nu scrie cantatile. cum se prepara saramura?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.