Oua murate
PrinteazaOua murate
Fierbi 10-15 ouă la toc mic, ca să nu crape. După fierbere le ţii în apă rece, după care le decojeşti şi le înţepi uşor cu o scobitoare din loc în loc.
Le aşezi într-un borcan de 2-3 kg şi peste ele torni următoarea saramură, făcută astfel: pui 1,5 I apă la fiert cu sare, oţet, cimbru, dafin, leuştean, mărar, piper, enibahar.
După fierbere limpezeşti saramura şi o tomi în borcen peste ouă. îi pui capacul şi păstrezi borcanul la loc răcoros (chiar şi în frigider). Le poţi consuma în două zile.
Ouăle primesc aroma ingedientelor din saramură. Acestea se pot consuma şi dimineaţa la micul dejun sau la o masă festivă.
Oua murate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- oua murate
- reteta oua murate
- oua murate reteta
reteta scrisa prost. nu scrie cantatile. cum se prepara saramura?