Ouă fierte cu garnitură de spanac cu sos alb şi jambon tocat

Printeaza

Ouă fierte cu garnitură de spanac cu sos alb şi jambon tocat 

Ingrediente:

  • 12 ouă
  • 1,800 kg spanac
  • 5 căţei usturoi
  • sare
  • nucşoară rasă
  • 150 g unt
  • 1/2 lingură făină
  • 3 pahare lapte
  • 80 g jambon afumat

 

Mod de preparare:

Spanacul se curăţă, se spală bine şi se fierbe in apă cu sare, apoi se scurge sc toacă şi se amestecă cu 60 g unt, usturoiul tocat şi nucşoara.

Se face un sos alb din 90 g unt, făină, lapte şi sare, şi jumătate din sos se amestecă cu spanacul şi se mai fierbe 4 -5 minute.

Spanacul se aşază pe un platou, dea­supra se pun ouăle calde fierte. Se napează cu restul de sos fierbinte şi se pre­sară cu jambonul tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.