Negresa cu ananas si kiwi

Printeaza

Negresa cu ananas si kiwi din: faina, zahar tos, oua, ciocolata neagra, frisca, ulei, esenta de rom, zahar vanilinat, ananas confiat, coaja de limeta.

Ingrediente:Negresa_cu_ananas_si_kiwi

  • 150 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 5 oua
  • 400 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • doua linguri ulei
  • o lingura cu esenta de rom
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • 100 g ananas confiat
  • coaja rasa de la o limeta

 

Mod de preparare:

Zahărul tos se mixează împreună cu ouăle până îşi dublează volumul, apoi se adaugă făina, zahărul vanilinat şi se mixează două minute. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină, se coace 10-15 minute la foc mediu, se scoate pe un tocător şi se lasă la răcit.

Frişca se pune la fiert la bain- marie împreună cu 200 g ciocolată ruptă bucăţi şi după ce s-a topit ciocolata se ia de pe foc şi se lasa la racit. Se adauga kiwi si ananasul taiate marunt, coaja de limeta si se amesteca.

Ciocolata ramasa se topeste la bain marie, se ung forme de hartie pentru briose cu ea si dupa ce s-a intarit se pune crema de ciocolata. Se asaza deasupra un cerc de blat, se preseaza putin si se unge cu ciocolata ramasa. Dupa ce au stat la rece o ora, se indeparteaza cu hrija hartiile de briose.

Crema de ciocolata se mixeaza putin inainte de a adauga fructele, ca sa-si mareasca volumul.

Negresa cu ananas si kiwi

Negresa_cu_ananas_si_kiwi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.