Musaca de vinete si cartofi

Printeaza

Musaca de vinete si cartofi din: carne, ceapa, orez, ulei, vinete, cartofi, rosii, bulion, patrunjel, marar, sare, piper.

Ingrediente:Musaca de vinete si cartofi

  • 600 g carne tocată de vită
  • 1 ceapă
  • 50 g orez
  • ulei
  • 2 vinete
  • 4-5 cartofi medii
  • 200 g roşii
  • 200 ml bulion
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel
  • mărar

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe în apă cu sare. Cartofii se fierb, se curăţă şi se taie felii. Vinetele se taie felii, se sărează şi se lasă 5 minute, după care se prăjesc pe ambele părţi.

Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, se adaugă carnea tocată, se înăbuşe 2-3 minute, se asezonează cu sare, piper, pătrunjel şi mărar mărunţit, şi se amestecă cu orezul scurs şi cu jumătatea din cantitatea de bulion.

Roşiile se feliază. Intr-o tavă termorezistentă se pune un strat de cartofi, apoi un strat de came tocată, se acoperă cu felii de roşii, apoi cu felii de vinete.

Se continuă în această ordine până când se termină ingredientele, ultimul strat fiind de roşii. Se toarnă peste musaca bulionul rămas şi se introduce în cuptorul fierbinte pentru 30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.