Musaca de carne de porc si telina

Printeaza

Musaca de carne de porc ţelină: carne de porc, ceapa, oua, ciuperci, unt, varza, telina, paine, condimente, patrunjel, sare, piper, lapte.

Ingrediente:Musaca_de_carne_de_porc_si_telina

  • 1 kg carne de porc fără os
  • 2 cepe
  • 5 ouă
  • 200 g ciuperci (ambalate în cutie)
  • 100 g unt
  • 400 g varză (frunze)
  • 200 g ţelină (dată pe râzătoare)
  • 2 felii pâine
  • 1 lingură condimente
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 100 ml lapte

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o tai în bucăţi mici. Tai mărunt ceapa, înmoi pâinea în lapte. Desfaci frunzele de varză, le opăreşti cu apă puţin sărată. Pregăteşti ciupercile, înăbuşi carnea 10 minute în 100 g unt, adaugi cea­pa, puţină apă şi le înăbuşi împreună, până când se înmoaie ceapa.

Treci bucăţile de carne prin maşina de tocat, împreună cu pâinea stoarsă. Amesteci compoziţia cu pătrunjelul, ouăle şi condimente după gust.

Ungi cu unt un vas termorezistent, aşezi car­nea, ciupercile, ţelina şi varza în straturi. Pui deasu­pra câteva felii de unt, torni zeama de carne şi dai vasul la cuptor timp de 60 de minute, la foc mediu.

Musaca de carne de porc şi ţelină

Musaca_de_carne_de_porc_si_telina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.