Morcovi cu unt

Printeaza

Morcovi cu unt

Ingrediente:Morcovi cu unt

  • 500 g morcovi tineri
  • 11/2lingură unt
  • 1 linguriţă zahăr (facul­tativ)
  • sare

 

Mod de preparare:

Se rad morcovii, se spală, se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi, şi se opăresc cu apă clocotită.

Se strecoarăşi se pun într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, zahărul, sarea şi puţină apă (numaiatît, cît este necesar să acopere fundul cratiţei).

Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic. Din cînd în cînd se scutură, adăugîndu-se după nevoie cîte o lingură de apă pînă ce morcovii se moaie bine.

Se serveşte cu crochete de griş sau ca garnitură la chiftele prăjite, şniţel sau friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.