Morcovi cu unt şi smantană

Printeaza

Morcovi cu unt şi smantană

Ingrediente:Morcovi cu unt şi smantană

  • 500 g morcovi
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 pahar smîntînă
  • 1/2 linguriţă de făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii, se spală, se taie fîşii ca tăiţeii sau cuburi mici şi se pun la fiert cu untul, sarea, zahărul şi 2-3 linguri de apă.

Se lasă să fiarbă acoperit, înăbuşit, la foc mic, adăugînd cîte 2-3 linguri de apă pe măsură ce scade. Cînd morcovii sînt fierţi, se adaugă smîntîna amestecată cu o linguriţă de făină.

Se lasă să mai dea un clocot, două. Se serveşte cu crochete de griş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.