Mancarica din piept de pui

Printeaza

Mancarica din piept de pui din: ficat de pui, piept de pui, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei, apa, busuioc, sare, piper, malai, castraveti.

Ingrediente:Mâncarica din piept de pui

  • 500 g ficat de pui
  • un piept de pui
  • 4 roşii
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • doi ardei graşi roşii
  • 500 ml apă
  • o linguriţă de busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • mălai
  • castraveţi muraţi

 

Mod de preparare:

Ficăţeii se spală cu apă rece şi se pun la scurs într-o stre­curătoare. Pieptul de pui se de- zosează, se taie în cuburi şi se pun pe o farfurie. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă carnea de pui, se prăjeşte timp de cinci minute pe fiecare parte, se adaugă ficăţeii şi se mai prăjesc puţin.

Se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron, acoperin- du-se cu o farfurie.  Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se pun la prăjit în uleiul rămas de la ficăţei, împreună cu ardeii tăiaţi în cubuleţe. Se călesc timp de zece minute, amestecând din când în când ca să nu se ardă.

Se adaugă carnea şi ficăţeii, roşiile date pe râzătoare, sarea şi piperul. Se toarnă apa, se lasă la fiert timp de 20-25 de minute, se adaugă busuiocul şi se mai fierbe timp de cinci minute. Se serveşte fierbinte, cu mămăligă şi castraveţi muraţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.