Mancare de legume cu năut

Printeaza

Mancare de legume cu năut

Mancare de legume cu năut

Ingrediente:

  • doi morcovi
  • doi ardei graşi roşii
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • doi dovlecei
  • 7 roşii
  • două conserve cu năut
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • mărar
  • suc de roşii

Preparare:

Roşiile se opăresc câteva minute, se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt.

Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se pun într-un castron. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi sau în felii mai groase.

Cepele şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se pun la călit în ulei încins împreună cu ardeii graşi curăţaţi de seminţe şi tăiaţi mărunt.

Se călesc timp de două minute la foc iute şi se adaugă dovleceii. Se călesc câteva minute, se adaugă roşiile, sarea şi piperul după gust.

Se toarnă un pahar de apă şi se lasă să fiarbă totul. Când legumele sunt fierte se adaugă năutul scurs de apă. Se lasă să mai fiarbă 15 minute şi se mai adaugă apă, dacă este nevoie, sau suc de roşii.

Mâncare de legume cu năut

Mâncare de legume cu năut.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.