Minitarte cu spanac

Printeaza

Minitarte cu spanac din: spanac, ceapa, usturoi, parmezan, ulei, faina, unt, ou, praf de copt, sare.

Ingrediente:Minitarte_cu_spanac

  • 1 kg spanac
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g parmezan ras
  • ulei

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 1/2 lingurita cu sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, cerne făina cu praful de copt şi sare. Fă în mijloc o adâncitură şi pune untul rece tăiat în cubuleţe. Amestecă energic până ce obţii un aluat nisipos, încorporează oul bătut şi, imediat ce aluatul a devenit compact, acoperă-l şi lasă-l la rece 30 de minute.

Intre timp, taie ceapa şi căleşte-o în ulei. Adaugă spanacul opărit separat. Lasă-l să se înăbuşe, iar la final pune usturoiul zdrobit şi potriveşte gustul de sare. Rupe bucati din aluat si tapeteaza formele de minitarta neunse.

Inteapa din loc in loc si da la cuptor zece minute. Umple-le cu amestecul de spanac, presara parmenza si lasa-le cinci minute.

Minitarte cu spanac

Minitarte_cu_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.