Minitarte cu prune

Printeaza

Minitarte cu prune din: faina, zahar, unt, prune, apa, oua, amidon, jeleu.

Ingrediente:Minitarte_cu_prune

Pentru aluat:

  • 160 g făină
  • 50 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt

Pentru umplutură:

  • 300 g prune
  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 2 albuşuri
  • 1/2 linguriţă de amidon
  • 30 g unt

Pentru decor:

  • 4 g jeleu pentru prăjituri

Mod de preparare:

Pentru umplutură, pui într-o cratiţă prunele spălate, curăţate de sâmburi şi tă­iate felii, adaugi zahărul, apa şi le pui pe foc 5 minute, până se topeşte zahărul, iar fructele îşi lasă zeama. Vei obţine apro­ximativ 200 ml de sirop.

Amesteci albu­şurile cu amidonul, apoi adaugi jumătate din cantitatea de sirop şi pui compoziţia la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. In cazul în care compoziţia este lichidă, mai adaugi puţin amidon. La fi­nal, pui untul.

Pentru blat, baţi untul moale cu zahărul şi cu gălbenuşurile. Adaugi făina şi fră­mânţi un aluat moale pe care-l împărţi în 8-10 părţi egale. Pui fiecare biluţă formată în forme de minitarte şi le dai la cuptorul preîncălzit 10 minute. După aceea, umpli fiecare formă cu cremă şi dai din nou la cuptor 15-20 de minute. După ce le scoţi, le decorezi cu prunele din sirop.
Restul de 100 ml de sirop, îl amesteci cu jeleul pentru prăjituri şi pui compoziţia pe foc până se dizolvă jeleul. Cu o lingură îl torni peste minitarte.

Dai prăjiturile la rece câteva ore înainte să le serveşti.

 

Minitarte cu prune

Minitarte_cu_prune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.