Mini-pizze cu două feluri de branză

Printeaza

O reteta delicioasa de mini pizze cu doua feluri de branza din: faina alba, zahar pudra, drojdie uscata, ulei de masline extravirgin, piper, rosii cherry, branza fotina sau cheddar, parmezan, masline si oregano. Această reţetă reprezintă un bun exemplu despre felul cum se utilizează alimentele cu continut mare de grăsimi şi bogate în sodiu în cantităti mici.

Măslinele au o savoare deosebită, dar se ştie că sunt bogate în grăsimi şi sare. Folosind doar câteva, se obţine gustul dorit, fără a adăuga prea multe ingrediente nedorite.

Ingrediente:Mini-pizze cu două feluri de branză

  • 350 g făină albă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 pliculeţ drojdie uscată
  • 225 ml apă călduţă
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • piper după gust
  • 350 g roşii cherry
  • 115 g brânză Fontina sau Cheddar rasă
  • 3 linguriţe parmezan proaspăt ras
  • 12 măsline fără sâmburi şi tăiate în rondele subţiri
  • frunze de oregano verde

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron 115 g de făină, zahărul şi drojdia. Se toarnă apa şi uleiul şi se amestecă bine. Se pun într-un blender 200 g din făina rămasă şi se adaugă amestecul cu drojdie, se mixează bine. Se adaugă restul de făină, câte 1 lingură odată, lăsând blenderul în funcţie, până când se formează un aluat moale (trebuie mixat în jur de 2 minute).

Se presară făină pe o suprafaţă plană. Se răstoarnă aluatul şi se frământă 1-2 minute sau până când se omogenizează. Se face o bilă de aluat. Se acoperă cu un şervet curat şi se lasă să se odihnească 10 minute.

Se încinge cuptorul la 230°C (poziţia 8). Se tapetează două tăvi întinse cu hârtie pentru copt. Se împarte aluatul în 4 părţi. Se înfăşoară 3 bucăţi în folie de plastic şi se dau la frigider. Se taie bucata rămasă în 12 bucăţi egale şi se modelează bile de 4 cm. Se aranjează pe tăvi şi se turtesc, formându-se rotocoale de 7,5 cm. Se ung cu puţin ulei de măsline.

Se taie roşiile felii subţiri. Se ornează fiecare pizza cu 2 sau 3 feliuţe, apoi se presară câte o linguriţă de brânză Fontina sau Cheddar, puţin parmezan, câteva rondele de măslină, frunze de oregano şi piper după gust. Se coc aproximativ 10 minute sau până când încep să se formeze băşici la suprafaţă şi să se rumenească la bază. Se servesc fierbinţi.

Variante: Se poate înlocui brânza Fontina cu Mozzarella slabă. Se iau măsline verzi în loc de măsline negre.

Mini-pizze cu două feluri de brânză

Mini-pizze cu două feluri de branză

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.