Miel pe pat de legume asortate

Printeaza

O reteta de miel pe pat de legume asortate din: carcasa de miel, piper, ceapa, patrunjel, cimbru, rozmarin, unt, ou, fasole verde, cimbrisor, mazare, dovlecei, praz, ulei, sare si mustar.

Ingrediente: Miel pe pat de legume asortate

  • 1 carcasa de miel cu coaste (circa 800 g)
  • piper
  • 3 cepe frantuzesti
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura cimbru
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 fir rozmarin
  • 70 g unt
  • 1 ou
  • 250 g fasole verde congelata
  • 1 lingurita cimbrisor tocat
  • 250 g mazare congelata
  • 1 dovlecei
  • 1 fir praz
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • 2 linguri mustar

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte carcasa, se piperează. Se curăţă ceapa şi se pregătesc ierburile; toate se toacă. Se amestecă pesmetul cu parmezan, verdeaţă, ceapă, jumătate din cantitatea de unt moale şi ou. 2 Se încinge cuptorul la 140°C. Se fierbe fasolea verde în apă cu sare şi cimbrişor timp de 8-10 min.

După primele 4 min. se adaugă mazărea şi se trece prin jet de apă rece. Dovleceii se taie felii, prazul rondele. Se prăjeşte carcasa de miel de jur împrejur în ulei încins; apoi se ţine la cuptor 30-40 min. Se scoate carnea din cuptor şi se unge cu muştar; se repartizează deasupra compoziţia de verdeaţă; se măreşte temperatura din cuptor la 220°C şi se mai ţine friptura 5 min.

Se scoate şi se acoperă cu folie de aluminiu; se lasă să se odihnească puţin. Se călesc în restul de unt dovleceii şi prazul şi se adaugă mazărea şi fasolea verde. Se condimen­tează cu sare şi piper. Se serveşte garni­tura de legume.

Miel pe pat de legume asortate

 Miel pe pat de legume asortate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.