Mici sarbesti

Printeaza

O reteta de mici sarbesti din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, carne tocata de oaie, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper.

Cevapi sau Cevapcici le zic sârbii micilor lor. Ca formă sunt cam ca ai noştri, poate un pic mai subţiri şi mai lungi. însă, în compoziţie, pe lângă cele 3 feluri de carne, vită, oaie, porc, sârbii pun şi ceapă tocată mărunt sau dată prin maşina de tocat. Cred că merită încercat. Aşadar, pentru circa 50 de Cevapi sau Cevapcici, era să zic mici, avem nevoie de următoarele:

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 500 g carne tocata de porc
  • 500 g carne tocata de oaie
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron carnea tocată, apoi adăugati ceapa tocată cât mai mărunt sau dată prin maşina de tocat. Puneţi apoi usturoiul bine pisat cu puţină sare grunjoasă, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper după gust.

Amestecaţi şi frământaţi bine toate aceste îngrediente, după care acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la rece pentru cel puţin 3 or-e. Luaţi apoi cu palmele umezite din amestecul de carne tocată şi formaţi Cevapi aproxi­mativ în acelaşi fel ca la mici, poate că. doar un pic mai subţiri şi mai lunguieţi.

Frigeţi-i pe grătarul încins la foc potrivit, apoi scoateţi-i pe un platou şi serviţi-i calzi cu roşii şi ceapă.

Mici sarbesti

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • mici sârbești

1 comentariu

  1. AStia sunt cei mai buni mici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.