MENIU DE PAŞTE. Trei retete simple cu carne de MIEL

Printeaza

MENIU DE PAŞTE. Trei retete simple cu carne de MIEL:

MENIU DE PAŞTE. Trei retete simple cu carne de MIEL

Miel picant la tigaie:

Miel picant la tigaie din: carne de miel, pasta de ghimbir cu usturoi, praf de ardei iute, coriandru, garam masala, piper, fenicul, curcuma, ulei, sare, ceapa, ardei iute, dafin, seminte fenicul, apa.

Miel_picant_la_tigaie_10

Miel picant la tigaie

Ingrediente pentru marinada:

  • 450gr carne de miel
  • 1 lingura pasta de ghimbir cu usturoi
  • 1/2 lingurita praf de ardei iute
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita praf fenicul
  • 1/4 lingurita praf de curcuma
  • 1 lingurita ulei
  • Sare, dupa gust

Ingrediente pentru gatit:

  • 2/3 cani ceapa, tocata
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingura ulei
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 cana apa

Mod de preparare:

Intr-un castron se adaugă toate ingredientele pentru marinada impreuna cu carnea de miel si se lasa peste noapte la frigider. A doua zi, intr-o oala sub presiune se adauga ingredientele marinate cu jumatate ceasca de apa și se fierb aproximativ 1 ora.

 

Intr-un woc se adauga ulei, se incalzeste bine, se adauga seminte de fenicul, frunze de dafin, ardei iute si ceapa. Gatiti cateva minute. Adaugati carnea impreuna cu apa si se amesteca bine.

Gatiti la foc mic pana se usuca bine. Serviti preparatul cald.

Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute:

Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute

Miel aromat pe pat de orez basmati si ardei iute

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel, cuburi
  • 2-3 ardei iuti, taiati pe lungime
  • 2 cepe cuburi
  • 4 catei de usturoi tocat
  • 1/2 buc ghimbir, tocat
  • 3 cani de apa
  • 1 cana de lapte, smantana sau iaurt
  • 3/4 cana mazare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Ingrediente sos:

  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 2 linguri seminte de coriandru
  • 5 cuisoare
  • 10 boabe piper negru
  • 1/2 lingura scortisoara
  • 2 linguri turmeric
  • 1/3 cana coriandru tocat

 

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele pentru sos intr-un bol si patrati deoparte. Intr-un vas mare incalziti ulei si puneti ardeii iuti. Gatiti 1-2 minute. Asezonati carnea cu sare si piper. Prajiti in tigaie pe toate partile. Scoateti carnea de miel si scurgeti de excesul de grasime din oala.

Se adauga ceapa si se gateste pana cand incepe sa se inmoaie, apoi se adauga usturoiul si ghimbirul. Gatiti timp de doua minute si apoi se adauga sosul. Amestecati si gatiti 1 minut, apoi adaugati apa si produsul lactat, indiferent pe care il utilizati. Se amesteca si apoi se adauga carnea de miel.

Se condimenteaza cu sare, se acopera si se fierbe timp de 2 ore. Se amesteca la fiecare 15-20 de minute. Se adauga mazarea si se mai gateste aproximativ 15 minute. Serviti cu orez basmati si garnisiti cu frunze de coriandru si ardei iuti prajiti.

Miel cu sos de menta

Miel cu sos de menta

Miel cu sos de menta

Ingrediente:

  • 500 gr carne de miel
  • 1 lingura de pasta de usturoi cu ghimbir
  • 1 lingura de cas
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita sare

Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri de ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 2 catei usturoi
  • 2 pastai cardamom
  • scortisoara
  • 1-2 ardei iuti
  • 1 ceapa felii subtiri
  • 1 rosie tocata
  • 1 lingura menta
  • 2 linguri coriandru
  • 1 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 cana lapte de nuca de cocos
  • Sare, dupa gust

 

Mod de preparare:

Intr-o oala sub presiune, se adauga carnea impreuna cu pasta de usturoi, chilli, turmeric, sare si cas. Lasati la marinat timp de 1 ora. Gatiti 1-2 ore. Intr-o tigaie, se incalzesc 3 linguri de ulei. Cand uleiul este fierbinte, se adauga frunze de dafin, tumeric, scortisoara, cardamom.

Adaugati ceapa si ardei iute verde si se gateste cateva minute. Adaugati sare, dupa gust. Apoi se adauga frunze de menta si se prajeste timp de un minut. Adaugati rosiile tocate si gatiti inca cateva minute. Adaugati coriandru, chilli, turmeric.

Adaugati peste carne impreuna cu 1 si 1/ 2 cani de apa si se gateste la foc mediu timp de aproximativ 15 minute. Adaugati lapte de nuca de cocos si se fierbe timp de inca 5 minute. Se serveste fierbinte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.