Meniu #12
PrinteazaPentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa va ajute si sa va inspire in bucatarie.
Supa vietnameza cu porc si vita
Ingrediente:
- 1 rasol de porc, taiat bucati
- 1 coada de vita, taiata bucati
- 2 1/2 linguri de sare
- 9 tulpini de lemongrass (iarba de lamaie)
- 1/4 ceasca ulei vegetal
- 1 buchet de praz
- 2 linguri de boia de ardei
- 1/2 ceasca sos de peste
- 3 linguri de pasta creveti
- 1/2 lingura de zahar
- 1 bucata sange de porc coagulat
- 1 ceapa, taiata felii subtiri
- Coriandru, tocat
- 1 pachet noodles
Mod de preparare:
Pentru a pregati supa, puneti bucatile de porc si bucatile de coada de vita intr-o oala mare, umpleti cu apa si lasati sa dea in clocot, dupa care aruncati apa si spalati carnea de impuritati. Puneti din nou la fiert si adaugati 2 linguri de sare si lasati sa fiarba.
Adaugati iarba de lamaie si lasati sa fiarba la foc mic. Intr-o cratita potrivita puneti bucata de sange coagulat si fierbeti aproximativ 30 de minute. Apoi scoateti din cratita si taiati cuburi. Dupa o ora si jumatate de fiert, scoateti coada si feliati cat de subtire puteti, apoi adaugati din nou in oala.
Intr-o cratita mica, se incalzeste uleiul la foc mare si se adauga prazul. Gatiti cateva minute pana cand se inmoaie. Adaugati boia de ardei si sos de peste si amestecati bine. Se toarna amestecul in supa. Intr-un bol de dimensiuni medii, se dizolva pasta de creveti cu 1/4 cana de apa. Adaugati in supa. Asezonati supa cu 1/2 lingura de sare si zahar. Incorporati cuburile de sange de porc.
Fierbeti noodles conform instructiunilor de pe ambalaj. Gatiti supa 3-4 ore. Se serveste imediat cu noodles, ceapa feliata si coriandru tocat.
Supa vietnameza cu porc si vita
Pui stir fry
Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 1 fir praz
- 200 g ciuperci galbiori
pentru marinata:
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingurita zahar brun
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 1 lingurita ghimbir macinat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas toate ingredientele pentru marinată. Se taie pieptul de pui fâşii şi se lasă la marinat în sos circa două ore. Se curăţă legumele şi se taie ardeii fâşii, prazul – rondele, iar morcovul şi ceapa-julien.
Se scurg bucăţile de carne de sos şi se prăjesc în ulei fierbinte, la foc iute, într-un wok. Se scot pe hârtie absorbantă. In acelaşi ulei, se prăjesc la foc iute circa 5 minute legumele şi ciupercile. Se adaugă bucăţile de carne, se condimentează, după gust, se mai lasă două minute la foc iute, amestecând continuu. Se serveste fierbinte.
Pui stir fry
Fursecuri cu lamaie si lavanda
Ingrediente:
- 1 + 2/3 cani de faina
- 1 + 1/3 cani ovaz
- 1/4 ceasca de zahar
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3/4 ceasca unt rece
- 1 lingurita esenta de vanilie
- Coaja de la 1 lamaie
- 1 lingura de suc proaspat de lamaie
- 2/3 cana lapte batut
- 1/2 cana coacaze uscate
- frunze de lavanda
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Intr-un castron mare, combinati faina, ovazul, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Adaugati untul si cu ajutorul mainilor amestecati bine. Adaugati coacazele si frunzele de lavanda.
Intr-un castron separat mai mic, se amesteca vanilia, coaja de lamaie, suc de lamaie si laptele batut. Adaugati amestecul umed in amestecul de ingrediente uscate. Se amesteca pana cand obtineti un aluat lipicios. Intindeti pe o suprafata presarata cu faina si cu ajutorul unui pahar taiati biscuiti.
Transferati intr-o tava pe hartie de copt. Ungeti partea de sus cu lapte batut si presarati cu un zahar. Coaceti timp de aproximativ 12 minute – 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se servesc.
Fursecuri cu lamaie si lavanda
Pofta buna!