Mancare de miel cu marar si ceapa verde

Printeaza

Mancare de miel cu marar si ceapa verde din: carne de miel (partea din faţă, coas­te, gât, picioare), măruntaie de la un miel, mărar verde, ceapă verde, pătrunjel, ceapă uscată, pesmet fin, unt, sare.

Mancare de miel cu marar si ceapa verde

Ingrediente:

  • 1/2 kg carne de miel (partea din faţă, coas­te, gât, picioare)
  • măruntaie de la un miel
  • 1 farfurie adâncă cu mărar verde tocat
  • 1 farfurie cu frunze de pătrunjel
  • 1 farfurioa­ră cu ceapă verde tocată
  • 1 farfurioară ceapă uscată tăiată
  • 45 g pesmet fin
  • 1/2 kg unt
  • sare

Mod de preparare:

Carnea o tai bucăţi mici (ca la tocăniţă). Măruntaie­le le dai prin maşina de tocat, dar ia mărime puţin mai mare.

Intr-o cratiţă unsă bine, aşezi jumătate din ingredientele de mai sus, astfel: ceapa usca­tă, apoi carne, mărar, pătrunjel tocat şi el, ceapă verde, măruntaie toca­te mai mare, sare, piper şi bucăţi de unt.

Presari pesmetul pe toată suprafaţa cratiţei, după care continui cu cea de-a doua jumătate de ingre­diente, în aceeaşi ordine.

Acoperi cratiţa, o pui la foc mic şi o laşi până scade toată zeama lăsată de carne şi legume. Nu trebuie să adaugi apă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.