Legume in stil italian şi cotlete de porc
PrinteazaO reteta de legume in stil italian si cotlete de porc din: cimbru si patrunjel, vinete, ulei de masline, sare, piper, rosii, cotlete de porc si coaja rasa de lamaie.
- câte 1/2 legătură cimbru şi pătunjel
- 500 g vinete
- 4 linguri ulei de măsline
- sare, piper
- 250 g roşii bucăţi (cutie)
- 4 cotlete de porc
- 2 linguriţe coajă rasă, de lămâie
- eventual coajăde lămâie pentru ornat
Mod de preparare:
Spălaţi verdeaţa şi tocaţi-o. Pregătiţi vinetele şi tăiaţi-le în cuburi mici. Incingeţi 2 linguri de ulei într-o tigaie şi căliţi circa 5 minute cubuleţele de vinete.
Condimentaţi-le cu sare şi cu piper. Incorporaţi roşiile şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit circa 5 minute. Adăugaţi pătrunjelul şi condimentaţi legumele.
Spălaţi cotletele, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie şi prăjiţi-le pe fiecare parte câte 4-5 minute în restul de ulei.
După ce le întoarceţi, săraţi-le şi piperaţi-le, apoi adăugaţi cimbrul şi coaja de lămâie. Serviţi cotletele cu cimbru alături de legumele pregătite şi ornaţi totul după cum doriţi, cu verdeaţă tocată sau cu coajă de lămâie.
Legume în stil italian şi cotlete de porc
Pofta buna!