Lasagne bolognese – reţetă clasică italiană, cu sos Bechamel şi crustă de parmezan
PrinteazaLasagne bolognese din: ceapa, usturoi, morcov, telina, ulei de masline, pasta de rosii, carne tocata mixta, vin rosu, rosii decojite, sare, piper, unt, faina, lapte, supa, nucsoara, foi de lasagna si parmezan.
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 fir telina verde
- 3 linguri ulei de masline
- 500 g carne tocata mixta
- 1 lingura pasta de rosii
- 100 ml vin rosu
- 1 conserva rosii decojite (425 ml)
- sare
- piper
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- 250 ml lapte
- 250 ml supa
- nucsoara rasa
- 12 foi de lasagna
- 4 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Se pregătesc legumele. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se taie cubuleţe morcovii şi ţelina. Se încinge uleiul de măsline şi se prăjesc ceapa, usturoiul şi carnea tocată, până capătă o consistenţă sfărâmicioasă.
Se adaugă morcovii şi ţelina şi se prăjesc puţin împreună. Se adaugă bulionul şi se amestecă. Se adaugă apoi vinul şi roşiile, sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc mic cea 15 min.
Se prepară sosul Bechamel: se topeşte untul; se înglobează făina şi se căleşte puţin. Se adaugă treptat laptele rece şi supa, amestecând; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară; se lasă să fiarbă la foc mic cea 5 min., amestecând.
Se încinge cuptorul la 180°C. într-o formă de sufleu dreptunghiulară se toarnă puţin sos Bechamel şi se aşază foile de lasagna. Se aşază apoi straturi de carne tocată, Bechamel şi din nou foi de lasagna. Se încheie cu un strat de paste şi sos Bechamel.
Se presară deasupra parmezan şi se lasă să se rumenească la cuptor cea 45 min. Eventual se acoperă cu folie de aluminiu, ca să nu se ardă la suprafaţă.
Lasagne bolognese
Pofta buna!
Incoming search terms:
- lazania italiana
- lasagna italiana
- lasagna bolognese reteta
Buna, buna lasagna asta
Foarteee buna lasagna