Lasagna cu parmezan

Printeaza

Lasagna cu parmezan din: foi lasagna, ulei de masline, carne de vita, ceapa rosie, galbenus, sare, cimbru, busuioc, piper, suc de rosii, pasta de masline, usturoi, parmezan si unt.

Ingrediente:Lasagna_cu_parmezan

  • un pachet foi lasagna
  • 3-4 lingurite ulei de masline
  • 600 g carne de vita tocata
  • 2 cepe rosii
  • un galbenus
  • sare
  • cimbru verde si uscat
  • busuioc verde si uscat
  • piper negru macinat

pentru sos:

  • 300 ml suc de rosii
  • 1-2 linguri pasta de masline
  • usturoi marinat
  • 100 g parmezan
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Foile de lasagna se fierb in apa clocotita cu sare si putin ulei. Se curata ceapa rosie, se toaca marunt, se caleste in uleiul de masline 2-3 minute si se adauga carnea de vita tocata.

Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc si se caleste bine.

După aceea, se lasă să se răco­rească şi se adaugă gălbenuşul, apoi se amestecă bine.

Se unge tava cu unt şi cu ulei şi se aran­jează primul strat de foi. Se pune carnea, apoi foile şi tot aşa până se acoperă cu ultimul rând de foi.

Intre timp, se prepară sosul din pasta de măsline şi sucul de roşii, se condimentează cu sare, piper cimbru, busuioc şi usturoi marinat.

Se bagă la cuptor şi, după ce s-a rumenit, se serveşte cu parmezan si frunze de busuioc verde.

 

Lasagna cu parmezan

Lasagna_cu_parmezan

Pofta buna!

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. mancarea mea preferata, dupa cartofi prajiti 🙂

  2. Am facut si a iesit chiar buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.