Inghetata de cacao cu lapte

Printeaza

Inghetata de cacao cu lapte din: lapte, oua, zahar, vanilie, cacao, ciocolata.

Ingrediente:Inghetata de cacao cu lapte

  • 1 l lapte dulce
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolată de menaj sau amăruie

 

Mod de preparare:

Pentru a obţine un lapte cu gust natural de vanilie, pui laptele să fiarbă la foc mic, împreună cu păstaia de vanilie despicată pe lungime.

Când laptele a început să clocotească, adaugi zahărul şi le laşi să mai fiarbă timp de 2-3 minute, apoi scoţi păstaia de vanilie.

In bolul mixerului sau într-un castron mai adânc, baţi ouăle şi torni câte puţin lapte fierbinte, în timp ce mixezi cu viteză mare. Torni amestecul într-o cratiţă şi îl mai fierbi puţin, la foc mic.

Strecori toată compoziţia şi o pui la răcit într-un vas mare, cu apă rece, amestecând din când în când.

Intre timp, amesteci pudra de cacao cu puţină apă caldă şi o încorporezi în restul compoziţiei. Când s-a răcit, adaugi ciocolata de menaj tăiată foarte fin şi omogenizezi compoziţia.

Pui crema într-o caserolă de plastic şi o introduci în congelator pentru cel puţin 5 ore.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.