Gulii in suc de rosii

Printeaza

Gulii in suc de rosii din: gulii, sare grunjoasa, rosii, frunze de telina.

Ingrediente:Gulii in suc de rosii

  • 1 kg gulii tinere
  • sare grunjoasa
  • 1 1/2 kg rosii
  • 1 legatura frunze de telina

 

 

Mod de preparare:

Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi prin sită sau le treci prin separatorul de seminţe şi coji. Pui la fiert la foc mediu sucul obţinut, cu puţină sare şi cu frunzele de ţelină, în prealabil spălate şi legate în mănunchi. După circa 1/2 oră, adaugi 1 linguriţă cu sare sau după gust, scoţi frunzele de ţelină şi stingi focul.

Intre timp, alegi gulii tinere şi proaspete. Le cureţi de coajă, le speli şi le tai în felii groase de 1 cm, pe care le opăreşti în apă uşor sărată, timp de 10-15 minute. Le laşi să se scurgă în strecurătoare.

Aşezi guliile în borcane de 720 ml şi torni sucul de roşii astfel încât nivelul lichidului să fie cu un deget peste gulii şi cu 2 cm sub gura borcanului. înfiletezi capacele borcanelor şi le sterilizezi 35 de minute.

Le laşi să se răcească în vas, iar a doua zi le sterilizezi din nou 25 de minute, lama, foloseşti guliile pen-tru mâncare de post, la ciorbă sau le consumi ca atare, întrebuinţând bulionul la alte preparate.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.