Guguluf glazurat

Printeaza

Guguluf glazurat din: stafide, prune uscate, curmale, coniac, portocale, lamaie, faina, praf de copt, migdale, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, unt, zahar, oua, miere, ciocolata, mandarine.

Ingrediente:Guguluf glazurat

  • 150 g stafide aurii
  • 150g stafide negre
  • 100 g prune uscate
  • 75 g curmale
  • 3 linguri coniac
  • coaja şi sucul unei portocale
  • sucul unei jumătăţi de lămâie
  • 100 g făină
  • un plic praf de copt
  • 20 g migdale mărunţite
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă ghimbir ras
  • 1/4 linguriţă nucşoară rasă
  • 1/4 linguriţă cuişoare măcinate
  • 110 g unt
  • 110 g zahăr brun
  • 2 ouă
  • o lingură miere

Pentru servit:

  • 100 g ciocolată
  • mandarine

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de preparare, se pun cele două tipuri de stafide, prunele şi curmalele fără sâmburi într-un vas cu coniacul, coaja si sucul de portocală şi sucul de lămâie.

Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi apoi cu un prosop.

A doua zi se cerne făina, se amestecă bine cu praful de copt, migdalele mărunţite mai mare, scorţişoara, ghimbirul, nucşoara şi cuişoarele. Se lasă deoparte.

Untul şi zahărul se mixează, apoi se micşorează viteza şi se pun ouăle bătute în prealabil, şi se mixează.

Se adaugă amestecul cu făină şi, după completa încorporare, se pun fructele hidratate, bine scurse de lichid şi mierea.

Se omogenizează.

O formă de guguluf se unge cu grăsime, se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia. Se coace 40-50 de minute la foc mic.

După completa răcire, se toarnă ciocolata topită şi se aduce la masă cu felii de mandarine.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.