Gofre cu cremă de frişcă şi pepene

Printeaza

O reteta delicioasa de gofre cu: faina, ou, zahar pudra, lapte dulce, unt, drojdie, frisca, esenta de vanilie, branza de vaci, pepene rosu, ananas.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • un ou
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 ml lapte dulce
  • 150 g unt
  • jumătate de linguriţă cu drojdie proaspătă
  • 500 ml frişcă
  • o linguriţă cu esenţă de vanilie
  • 200 g brânză de vaci
  • 500 g pepene roşu
  • 100 g ananas confiat

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, apoi se amestecă bine cu jumătate din zahărul pudră şi făina.

Se adaugă 100 g unt moale, se amestecă şi aluatul obţinut se lasă la temperatura camerei 45- 50 de minute. Se încinge forma de gofre sau sărăţele, se unge cu unt, se pune o bilă din aluat şi se pre­sează.

Se coc la foc potrivit câte 3-4 minute pe fiecare parte, se scot cu ajutorul unui cuţit cu lamă lată ca să nu se rupă şi se lasă să se răcească pe un platou.

Frişca se amestecă împreună cu brânza de vaci, zahărul pudră rămas şi esenţa de vanilie.

Se ung gofrele cu cremă şi se suprapun două câte două. Pepenele roşu se spală de pământ, se decupează biluţe cu ajutorul unei linguriţe şi se intioduc la rece pentru circa 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.