Gem delicios de corcoduse
PrinteazaGem delicios de corcoduse din: corcoduse coapte, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 2 kg corcoduse coapte
- 1 1/2 kg zahar
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Speli bine corcoduşele, le alegi doar pe cele coapte şi sănătoase.
Le aşezi într-un vas astfel: 1 strat de corcoduşe, unul de zahăr şi tot aşa până când termini ingredientele, ultimul strat fiind de zahăr.
Le laşi la macerat peste noapte. A doua zi aşezi vasul la foc mic şi ţii până când scade compoziţia la jumătate.
Strecori, ca să îndepărtezi sâmburii, adaugi zeama de lămâie şi o mai fierbi cel puţin 30 de minute.
Torni fierbinte în borcane sterilizate, care se închid ermetic. Le păstrezi la loc cald până a doua zi, când le poţi depozita.
Gem delicios de corcoduse
Pofta buna!