Galuste cu malai si parmezan

Printeaza

Galuste cu malai si parmezan

Galuste cu malai si parmezan din: malai, unt, parmezan, sare, pulpa de rosii, ceapa, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente galuste:

  • 300 g malai fin
  • 30 g unt
  • 50 g parmezan
  • sare

 

Ingrediente sos:

  • 400 g pulpa de rosii
  • 1/2 ceapa
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui să fiarbă 1 l apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugi mălaiul amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Laşi să fiarbă 40 minute amestecând la interval de 4-5 minute. Când e gata, cu focul stins pui untul şi parmezanul.

Verşi mămăliga pe o suprafaţă umedă şi cu o spatulă o întinzi într-un start de 2 cm. Laşi să se răcească timp în care prepari sosul aşa: cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească uşor în ulei. După ce prinde culoare, pui pulpa de roşii şi o foaie de dafin. Potriveşti de sare şi piper şi laşi la foc viu pentru 15 minute.Galuste_cu_malai.1jpg

 

 

 

Cu gura unui pahar tai rondele din mămăligă şi pui rondelele într-un vas unt cu unt. Intre fiecare strat de rondele pui sucul de roşii. Deasupra pui câteva bucăţele de unt şi dai la cuptor să se gratineze pentru 15 minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Au iesit bune galustele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.