Friptura inabusita de vaca

Printeaza

Friptura inabusita de vaca din: pulpa de vaca, slanina, ceapa, morcov, usturoi, ulei, piper, dafin, cimbru, sare.

Ingrediente:Friptura inabusita de vaca

  • 1,200 kg pulpa de vaca
  • 100 g slaninuta
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 dl ulei
  • piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • putin cimbru tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara dindu-i o forma lunguiata si se lasa 10-15 minute.

Se pune apoi intr-un vas cu ulei incins pe plita si se rumeneste pe toate partile.

Se adauga ceapa si morcovul taiate in rondele subtiri, se calesc usor, dupa care se pun doua pahare de supa de oase sau apa, piperul boabe, foaia de dafin sau cimbrul.

Se acopera vasul cu un capac si se pune in cuptor la foc mic pentru 3 ore, intorcindu-se friptura de cite ori este nevoie.

Cind carnea este fiarta, se scoate capacul ca sa se poata rumeni.

Se indeparteaza sfoara si se taie friptura in felii care se aseaza pe un platou.

Sosul degresat se toarna peste friptura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.