Friptura de vitel cu legume

Printeaza

O retete de friptura de vitel cu unt, sare, piper, pasta de rosii, ceapa rosie, morcovi, cimbru, conopida, broccoli, zahar, vin rosu.

Ingrediente:Friptura de vitel cu legume

  • 800 g carne de vitel
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • pasta de rosii
  • ceapa rosie
  • morcovi
  • cimbru
  • conopida
  • broccoli
  • 1-2 lingurite zahar
  • 50 ml vin rosu

 

Mod de preparare:

Se spală bine bucata de carne şi se pune să fiarbă în oală cu sare şi puţină apă, se ia spuma şi se lasă să fiarbă până se frăgezeşte.

După ce a fiert, se scoate, se unge cu unt, se taie felii, se aşază în tavă şi se acoperă cu un capac. Se stropesc feliile cu 2-3 linguri de apă caldă şi se lasă în cuptor aproximativ 60 de minute.

Separat, într-o cratiţă, se pregăteşte sosul. Se pune ceapa tăiată solzişori şi un cubuleţ de unt şi se căleşte până se înmoaie. Apoi se adaugă pasta de roşii, vinul roşu, sarea, piperul, cimbrul uscat şi zahărul.

După ce s-a făcut friptu­ra de vită, se unge pe toată suprafaţa cu sosul pregătit şi se serveşte cu legume fierte şi pastă de brânză cu baghetă prăjită. Se ornează cu pă­trunjel verde toacat mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.